This education project includes internal alterations to the existing building and the construction of a new two storey extension with a new reception, four new classrooms, a new chapel, 150 seat auditorium and a double height art center.

The original school is of 19th Century build with early 20th Century extensions. The main entrance has been adjusted to provide an improved reception and covered walkway, with the main reception office now positioned at the front of the school. We have incorporated a number of modest alterations within the existing building to improve circulation, classrooms and provide new amenities and services including new lighting, floor finishes and a modernised boiler room with upgraded equipment. We have also introduced new roof lights deep in the plan above the single storey elements of the reception and main circulation spaces to improve natural light throughout.

A new stair core links the original buildings to the new extensions with the newly enclosed brickwork elevations of the older building preserved/restored to highlight the historic development of the school building.

A new first floor corridor links the new and existing buildings to provide access for all.