Barnes House - 01

Client: Private

This project includes the extension, alteration and general refurbishment of a building of Townscape merit on a prominent corner within the Barnes Green Conservation Area. The existing host property is a maisonette, which forms part of a tall two storey Victorian semi-detached dwelling.

Our new design replaces a poor quality timber framed extension with a new two storey masonary wing and a new single storey infill within an under utilised and overshadowed yard space.

The two storey form maintains the existing familiar profile and is detailed in a sympathetic manner with the use of high quality materials and familiar detailing.

The single storey extension is subordinate and separated from the original host structure with a new small courtyard, so that the original form can still be appreciated, as well as continuing to allow natural light into the existing rear room.